Begynderkursus


Begynderkursus 2024 i Lolland-Falster Biavlerforening

med summende oplevelser for livet

 

Alle fortjener at opleve biernes verden helt tæt på. Netop nu har du mulighed for at få et enestående indblik i en af naturens delikate indretninger – og som en biting har du mulighed for at høste din egen honning. Det sker når Lolland-Falster Biavlerforening onsdag den 13. marts 2024 inviterer til begynderkursus i biavl.

 

 

Har du tænkt over, hvordan et samfund med 50.000 bier kan arbejde sammen for et fælles bedste og hvordan de indbyrdes kan kommunikere med hinanden? Eller har du måske tænkt over, hvad bierne egentlig laver, når de bestøver blomster? Og hvordan finder bierne frem til blomsterne? Dette og meget mere kan du få svar på, når Lolland-Falster Biavlerforening holder begynderkursus i biavl.

 

På kurset får kursisterne indgående viden om biernes liv og deres betydning for bestøvningen af markernes, havernes og naturens blomstrende planter. Og så lærer kursisterne det praktiske arbejde med at passe en bifamilie.

 

Det er en helt særlig oplevelse at passe en bifamilie og at følge dens liv og færden i løbet af året. Man bliver opmærksom på naturen på en helt anden måde. For eksempel lægger man i højere grad mærke til, hvilke planter der gror i nærheden af bistadet og så er man jo lige nødt til at studere blomsterne for at se, hvilke insekter som besøger den.

 

Kurserne indledes med teoriaftner, hvor kursisterne bl.a. lærer om biernes samfund, det nødvendige materiel til biavlen og om honningbehandling. Når foråret har fået fat, er det tid til at kursisterne rykker ud i bigården, hvor der er opstillet bistader. Her vil kursisterne hen over sommeren lære at passe en bifamilie i praksis. Efter endt kursus er kursisterne klar til at anskaffe sig deres egen bifamilie.

 

Har du først fået bier i haven, så kan du roligt regne med, at intet er som før. For du vil uvilkårligt kigge til bierne for at se om de flyver eller om de har pollen med hjem, og hvilken farve har det pollen, som de henter hjem. Kommer du først i gang med biavl, så vil du finde ud af, at bierne er en uudtømmelig kilde til forundring.

 

Efter endt kursus er man naturligvis altid velkommen til at deltage i foreningens møder og i Skolebigården, hvor der er rig lejlighed til at få svar på de spørgsmål som måtte opstå, når man iagttager og arbejder med bierne.


Pris: Kurset koster 400,00 kr, som opkræves første kursusdag.


Tid og sted:

Kursus i biavl begynder onsdag den 13. marts kl. 18.30-21.00 på adressen Errindlevvej 22, 4895 Errindlev.


Tilmelding: Til Leif Johansen på tlf. 40 84 98 88.

 

Yderligere oplysninger:

Du er meget velkommen til at kontakte Leif Johansen, hvis du har spørgsmål til kurset.

Du kan også læse mere om at blive biavler på www.blivbiavler.dk


Copyright © All Rights Reserved